Scherpe prijzen, topkwaliteit en snel geleverd! Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan.

Auteursrechten en anti-piraterij

U kan met uw vragen in verband met auteursrechten in BELGIË rechtstreeks bij SABAM en in NEDERLAND bij BUMA – STEMRA terecht via onderstaande contactgegevens:

Website: www.sabam.be
E-mail: info@sabam.be

Tel: +32 (0)2 286 82 11
Fax:+32 (0)2 230 05 89

Website: www.bumastemra.nl
E-mail: contactformulier

Tel: +31 (023) 799 79 99

SABAM is de Belgische Vereniging van Auteurs, Componisten en Uitgevers.

Zij heeft tot doel het innen en verdelen, administreren en beheren (in de ruimste zin van het woord) van alle auteursrechten in België en in de andere landen waar wederkerigheidsovereenkomsten zijn gesloten (met onze zusterverenigingen, dat wil zeggen met de andere collectieve beheersverenigingen in de wereld). SABAM is een collectieve beheersvereniging en, voor alle duidelijkheid, een privé-bedrijf. Ze is dus geen ministerie of een semi-overheidsbedrijf.

Welke rol speelt SABAM?

Kort samengevat begint de taak van SABAM met het documenteren van de werken van haar auteurs om haar opdracht volledig te kunnen vervullen. Die bestaat erin de auteursrechten te innen telkens als een werk van haar repertoire openbaar uitgevoerd of vertoond wordt, en die rechten vervolgens uit te keren aan de auteur.

Meer over SABAM en het auteursrecht

U kan ook bellen naar +32 (0)228 68 211.

In Nederland

In Nederland gelden uiterraard dezelfde reglementen met betrekking tot de autheursdrechten als in Belgie. Daar is het Buma-Stemra die de Autheurs, Componisten en Uitgevers verzamelt.

Meer over STEMRA en het auteursrecht

Zij zijn ook te bereiken op +31 (0)237 997 999

naar boven