Scherpe prijzen, topkwaliteit en snel geleverd! Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan.

Vaak gestelde vragen

Algemeen

 1. Welke informatie moet ik MJK bezorgen opdat ze een aangepaste prijsofferte kunnen maken?
 2. Waar vind ik een streepjescode / barcode voor mijn cd?
 3. Ik begrijp sommige termen niet op deze website…

Grafisch ontwerp en opmaak van uw drukwerk

 1. Kan ik mijn eigen grafisch ontwerp maken?
 2. Hebben jullie templates voor de CD’s en DVD’s, booklets en bottomcards?
 3. Bedrukken jullie de schijven offset? Of worden de schijfjes gezeefdrukt?
 4. Wanneer heb ik een witte grondlaag nodig, en is dit een vijfde kleur?
 5. Is jullie drukwerk van topkwaliteit?
 6. Welke papiersoort gebruiken jullie voor het booklet en de bottomcard?
 7. Aanvaarden jullie Photoshop bestanden?
 8. Wat zijn Pantone kleuren?

CD en CD-ROM produktie

Antwoorden op vaak gestelde vragen over CD-ROM en CD produkties vindt u hier!

DVD en DVD-Rom productie

Antwoorden op vaak gestelde vragen over DVD-ROM en DVD producties vindt u hier!


Algemeen

1. Prijsoffertes en bestellingen

U kan een gratis en vrijblijvende prijsofferte aanvragen via onze verschillende prijsofferte-formulieren die hieronder vermeld staan.

U wordt om de gegevens gevraagd die wij nodig hebben om u een precieze prijsofferte te kunnen toesturen.

2. Uw GTIN-13 code kan u aanvragen via GS1 Belgium & Luxembourg met onderstaande contactgegevens. Gelieve bij jouw aanvraag te vermelden dat het om een aanvraag gaat voor een cd in eigen beheer zodat men het juiste aanvraagformulier kan toesturen met het speciale tarief van EUR 60,50 ontwikkeld voor cd’s die in eigen beheer worden uitgebracht. Met deze GTIN-13 code kunnen we
voor u een EAN-13 barcode aanmaken indien u niet werkt met een distributeur die zelf instaat voor deze barcode.GS1 Belgium & LuxembourgT: +32 (0)2 229 18 80F: +32 (0)2 217 43 47
W: www.gs1belu.orgMeer details over de GTIN-13 code en een cd uitbrengen in eigen beheer leest u op onze pagina over het uitbrengen van cd’s.

3. Een uitgebreid overzicht van de woordenschat die gebruikt wordt bij in de projecten van CD/DVD productie vindt u door te klikken op woordenlijst

naar boven


Grafisch ontwerp en opmaak van drukwerk

1. Tenzij u zeer ervaren bent in het opmaken van grafische bestanden op PC en beschikt over recente versies van de nodige software (Indesign, Quark, Illustrator, Photoshop), raden wij u aan van dat werk door onze grafische dienst te laten uitvoeren.Onze grafische afdeling kan uw drukwerk voor u ontwerpen voor uw CD en DVD producties.Gelooft u ons gerust: u zal weinig of niets besparen door het drukwerk zelf te willen ontwerpen!Meestal dienen dan in de door u aangemaakt drukbestanden correcties aangebracht te worden.Vaak zorgen incorrecte drukbestanden tevens voor ongewenste vertragingen voor uw project.

naar boven

2. Ja! U kan alleszins de templates hier downloaden.

naar boven

3. We kunnen bij praktisch alle producties zowel offset als zeefdruk toepassen. Enkel offset opdruk op CD-R producties is onmogelijk. Voor oplagen van minder dan 300 exemplaren gebruiken we digitaal gedrukte labels. Bij kleine oplages wordt dus ook niet offset gedrukt of gezeefdrukt.De keuze voor zeefdruk / offset wordt per productie bekeken. Pas na een controle van het door u gemaakte ontwerp kunnen wij het voor u beste drukprocédé kiezen. De belangrijkte elementen bij deze controle zijn:- Aanwezigheid van foto’s?- opmaak in verschillende lagen?- Opmaak en formaat van de bestanden (vectorieel of gerasterd?)

– Lettergrootte van de teksten

– Aantal kleuren?

– Volvlakken of kleurverlopen?

We kiezen steeds de drukmethode die de beste kwaliteit oplevert voor uw productie!

U kan ons steeds contacteren indien u wenst te weten te komen welke methode voor uw project gebruikt zou worden!

naar boven

4. Het is niet absoluut vereist om een witte ondergrond te gebruiken op CD’s of DVD ‘s.Zo’n witte grondlaag heeft echter een zeer gunstig effect op de kleurnauwkeurigheid, aangezien er dan gedrukt wordt op een witte ondergrond ipv op de zilveren/metalen ondergrond van de CD of DVD. We raden u aan om altijd zo’n witte grondlaag te gebruiken!

naar boven

5. Absoluut! Wij hebben niets aan het toeval overgelaten om u de beste kwaliteit te kunnen leveren. Hoogstaande drukkwaliteit en professionele afwerking (snijden, biegen vouwen) staan garant voor een perfect uitziend product.

naar boven

6. Alle booklets en bottomcards worden gedrukt op glanzend papier, identiek aan wat u kent uit de audio en video wereld.Het standaard papier is wit Maco satiné met een dikte van 170gr.

naar boven

7. Wij aanvaarden inderdaad Photoshop bestanden. We moeten u echter ervoor waarschuwen dat Photoshop niet voor alle producties een even interessant bestandsformaat is. Voornamelijk voor zeefdrukproducties is het niet het ideale formaat om uw ontwerp mee te maken. Dit komt omdat het gebruik van Pantone kleuren in Photoshop moeilijker is dan in opmaakprogramma’s als Quark of Indesign.Contacteeer ons in geval van twijfel zodat we u voldoende kunnen ondersteunen bij de opmaak van uw drukwerkbestanden!

naar boven

8. Pantone of PMS kleuren zijn geijkte kleuren die worden gebruikt voor allerlei toepassingen waarbij een erg nauwkeurige kleurweergave vereist is. Dit is bijvoorbeeld van toepassing bij schilders die muren moeten verven, drukkers die productcatalogi drukken, wagens die door carroseriezaken dienen te worden herspoten, enz.Als een bedrijf bijvoorbeeld door een grafisch bureau een logo laat ontwerpen dan wordt het logo meestal gemaakt met gebruik van PMS kleuren (Pantone ® Matching System). Wanneer een drukker daarna bijvoorbeeld visitiekaartjes dient te drukken, dan weet hij/zij dankzij de PMS kleurcodes hoe de kleur op het papier er precies moet gaan uitzien. Zo bekomt men een uniforme kleur bij al het publicitair materiaal dat wordt gemaakt voor het bedrijf.Wij gebruiken in onze CD en DVD perserij Pantonekleuren voor onze CD en DVD opdrukken op dezelfde manier (enkel voor oplages groter dan 300 exemplaren): u beslist aan de hand van een Pantonewaaier (een boekje met nauwkeurig afgedrukte kleurstalen) welk kleur moet gebruikt worden op de schijfjes en wij zorgen ervoor dat precies dezelfde kleur uit de Pantonewaaier op de schijfjes wordt gedrukt! Meer info vindt u op www.pantone.com


Meer FAQ

naar boven