Scherpe prijzen, topkwaliteit en snel geleverd! Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan.

DVD produktie: Vaak gestelde vragen

 1. Hoe en waarheen moet ik mijn master DVD versturen?
 2. Hoe weet ik dat jullie mijn master DVD ontvangen hebben?
 3. Welke bestandsformaten aanvaarden jullie?
 4. Wat is een, “Master DVD” of “Gold Master”?
 5. Wat betekent “Glass Mastering”?
 6. Wat betekent “Authoring”?
 7. Duplicatie en Replicatie: Wat is het verschil?
 8. Wat is een DVD en hoe verschilt hij van een CD?
 9. Wat is DVD-Video?
 10. Wat is DVD-ROM?
 11. Wat is DVD-Audio?
 12. Wat is het verschil tussen fysieke en toepassingsformaten?
 13. Hoeveel minuten video kan ik op een DVD opslaan?
 14. Is het spelen van CD’s op een DVD speler schadelijk?
 15. Wat is het verschil tussen DVD5, DVD9 en DVD10?

DVD Productie (DVD dupliceren / DVD repliceren)

  • Master DVD’s en DVD-Roms kan u sturen naar:
   MJK Disc Productions
   Fr. Demarsinstraat 51
   3012 Wilsele (Leuven)
   BelgiëStuur ons aub in een beschermende omslag 2 kopies van uw master-DVD, gebrand met 16x speed om de meest btrouwbare kwaliteit te ganaderen. Test uw masters grondig uit op uw PC of speel ze af op een DVD speler indien het om multimedia DVD’s gaat. Kijk na dat er geen krassen op de schijven zijn, ook niet langs de bedrukte of beschreven kant!. Identificeer de DVD nauwkeurig. Wij maken een exacte kopij van uw master, dus het controleren ervan voor verzending is zeer belangrijk.

naar boven

  • DVD-masters worden ten laatste om 17.00 uur elke dag ontvangen en ingechecked. Wij zullen u per e-mail de goede ontvangst bevestigen en u eventuele inconsistenties melden, bvb ivm de druk bestanden.

naar boven

  • Uw master DVD moet geformatteerd zijn om uitgelezen te kunnen worden op elke PC, overeenkomstig de ISO standaarden. Contoleer dus uw master liefst op meerdere PC’s. Wij kopiëren die namelijk 100%, zonder enige wijziging. Het is dan ook uw verantwoordelijkheid van ervoor te zorgen dat uw master exact overeenkomt met wat u wenst te kopiëren.

naar boven

  • Al deze termen betekenen hetzelfde. Er is alleen maar een veschil in terminologie en individuele voorkeur. Het zijn niet anders dan DVD-Recordables (beschrijfbare DVD’s) waarop de definitieve versie van de data staat, klaar voor reproductie.We raden u sterk aan om voor de aanmaak van uw master DVD enkel DVD-R’s te gebruiken van een bekende DVD fabrikant zoals TDK, Sony, Taiyo Yuden,…

naar boven

  • Glass Mastering is het eerste onderdeel van het proces om de metalen ‘stamper’ te produceren. Die wordt gebruikt in de spuitmachines om de CD ‘s en DVD ‘s te produceren. De data worden in een glazen oppervlak gereproduceerd waarvan vervolgens een nikkelen kopij gemaakt wordt: de stamper.

naar boven

  • Authoring is het proces waarmee de data in een formaat omgezet worden dat leesbaar is door een DVD drive. Diegene die de DVD creëert kan beschikken over de nodige software om die omzetting uit te voeren. Bijvoorbeeld, indien je een videoclip op een DVD wil plaatsen moet die eerst omgezet worden naar een MPEG-Formaat (compressie). of indien U iets wil zoeken op de DVD moet de ‘autheur’ niet alleen de data op de DVD plaatsen, maar ook de software toepassing om die opzoeking mogelijk te maken. Zulke toepassingen kan u zelf ontwikkelen of uitbesteden aan specialisten in dat domein.

naar boven

  • DVD Duplikatie is het proces waarbij lasers zogenaamde ‘pits’ branden in één van de lagen waaruit de DVD-R is samengesteld. CD’s, CD-ROMs en DVD’s branden is dus ook het proces dat toegepast wordt in alle PC’s die met zo’n drive uitgerust zijn. Meer informatie vindt u bij DVD Duplicatie.

naar boven

  • Eenvoudig uitgelegd is een DVD, beter bekend als Digital Video Disc, zeer gelijkend op een CD wat betreft afmetingen en uitzicht. Het elementaire verschil is dat ten gevolge van technologische verbeteringen, data kunnen geregistreerd worden op verschillende lagen en in een veel hogere dichtheid. Dat resulteert in een zeer grote opslagcapaciteit. Een standaard CD kan zowat 700Mb opslaan, wat overeenkomt met 600 diskettes, DVD ‘s kunnen van 4.7GB tot 17.0GB opslaan, afhankelijk van het aantal lagen dat gebruikt wordt. DVD’s zijn dan ook uitermate geschikt voor het registreren van video en audio.

naar boven

  • DVD-Video is het video (film) element van het DVD formaat. Dit formaat kan gespeeld worden op een standaard DVD speler of een overeenkomstig uitgeruste PC.

naar boven

  • DVD-ROM is computer versie van het formaat en werkt gelijkaardig aan dat van de CD ‘s. Het kan echter een veel grotere data capaciteit verwerken.

naar boven

  • DVD-Audio is het opkomende formaat voor de opslag van composities met uitsluitend audio op een DVD. Het biedt opties als meer-kanaals audio (surround etc.) en video informatie voor de titels etc.Wij helpen u zowel bij het kopiëren van Audio-CD’s als bij het kopiëren van kopiëren van Audio-DVD’s.

naar boven

  • Het is belangrijk dat u het verschil begrijpt tussen de fysieke formaten (zoals DVD-ROM en DVD-R) en de toepassingsformaten (zoals DVD-Video en DVD-Audio). DVD-ROM is het basis formaat dat de data bevat. DVD-Video (soms allen maar DVD genoemd) definiëert hoe video programma’s (films bvb) opgeslagen worden en teruggespeeld worden in DVD spelers. (SACD). Er betaan ook zeer speciale formaten voor spel consoles zoals Sony PlayStation en de Microsoft Xbox.

naar boven

  • Een schijf met één layer kan 150 minuten video opslaan indien er maar 1 audio spoor is. Met een verlaagde data rate kan je tot 3 uur video gaan op een enkele laag (layer). Zo kunnen DVD ‘s met 2 lagen (DVD-9) tot 4 uur video opslaan.

naar boven

  • Een audio-cd op je DVD spelers afspelen zal noch het schijfje noch de speler beschadigen. Sommige spelers gebruiken één enkele laser om zowel CD ‘s als DVD ‘s uit te lezen, terwijl andere afzonderlijke lasers gebruiken. Maar die lazers kunnen in geen geval de schijfjes beschadigen. Evenmin kunnen de schijfjes de speler beschadigen

naar boven

 • Er bestaan ondertussen 5 types DVD’s:
  DVD-5, DVD-9, DVD-10, DVD-14, DVD-18
  DVD-5: Single Side / Single Layer, de opslagcapaciteit is ongeveer 4.7 GB; Speelduur: gemiddeld 100 minuten tot 135 minuten; goede kwaliteit, gewone resolutie .DVD-9: Single Sided / Dual Layers, de opslagcapaciteit is ongeveer 8.5 GB; Speelduur: gemiddeld 20 minuten tot 240 minuten; betere kwaliteit, hoge resolutieDVD-10 = DVD-5 + DVD-5, Double Sided / Single Layer, de opslagcapaciteit is ongeveer 9.4 GB; Speelduur: gemiddeld 200 minuten, up to 270 minuten; heel goede kwaliteit, goede resolutieDVD-14 = DVD-9 + DVD-5, Double Sided / Multiple Layers; de opslagcapaciteit is ongeveer 13 GB; Speelduur: gemiddeld 210 minuten, up to 370 minuten; betere kwaliteit, hoge resolutie .DVD-18 = DVD-9 + DVD-9, Double Sided / Double Layers; de opslagcapaciteit is ongeveer 17 GB; Speelduur: gemiddeld 240 minuten, up to 480 minuten; beste kwaliteit, hoge resolutie .

 

Vragen en antwoorden ivm over het repliceren en dupliceren van CD’s vindt u hier!

naar boven