Scherpe prijzen, topkwaliteit en snel geleverd! Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan.

CD produktie: Vaak gestelde vragen

 1. Hoe en waarheen moet ik mijn CD-master versturen?
 2. Hoe weet ik dat jullie mijn master CD ontvangen hebben?
 3. Welke bestandsformaten aanvaarden jullie?
 4. Welk soort media gebruiken jullie?
 5. Wat is het verschil tussen CD’s (CD-ROM’s) en CD-R’s (CD-Recordables)?
 6. Wanneer gebruik je CD-ROM ‘s versus CD-R’s?
 7. Wat betekent “Glass Mastering”?
 8. Wat betekent “Authoring”?
 9. Duplicatie en Replicatie: Wat is het verschil?

CD Productie (CD duplicatie / CD replicatie)

  • Master CD’s en CD-ROMs kan u sturen naar:
   MJK Disc Productions
   Fr. Demarsinstraat 51
   3012 Wilsele (Leuven)
   BelgiëStuur ons aub in een beschermende omslag 2 kopieën van uw master-CD, gebrand met maximum 16x speed brandsnelheid om de meest betrouwbare kwaliteit te garanderen.Test uw masters grondig uit op uw PC of luister ernaar indien het om audio-cd’s gaat.Kijk na dat er geen krassen op de schijven zijn, ook niet langs de bedrukte of beschreven kant!.Wij maken een exacte kopie van uw master-CD, dus het controleren ervan voor verzending is uiterst belangrijk!
  • Masters-CD’s worden ten laatste om 17.00 uur elke dag ontvangen en ingechecked. Wij zullen u via e-mail de goede ontvangst bevestigen en u eventuele inconsistenties melden, bvb ivm de bestanden voor het drukwerk.
  • Uw master CD moet geformatteerd zijn om uitgelezen te kunnen worden op elke PC, overeenkomstig de ISO standaarden. Controleer dus uw master liefst op meerdere PC’s.Wij kopiëren die namelijk 100%, zonder enige wijziging. Het is dan ook uw verantwoordelijkheid van ervoor te zorgen dat uw master exact overeenkomt met wat u wenst te kopiëren.

naar boven

  • Wij gebruiken uitsluitend media van 700 MB (80min) met 100% kwaliteitsgarantie.

naar boven

  • CD-ROM’s en CD-R’s functioneren op exact dezelfde manier in een lezer.In feite worden CD-ROM’s uit korrels van polycarbonaat PVC ‘gespoten’ in een mal en worden de gegevens tijdens de productie geperst in het oppervlak van de schijfjes. CD-R’s daarentegen zijn kant en klare blanco CD’s en de data worden geregistreerd door een ‘brand’ proces, waarbij een laserstraal gaatjes brand in het oppervlak. Onthou dat een CD niet met magnetische ladingen werkt (zoals een diskette of cassette) maar dat een laserstraal niveauverschillen op het oppervlak detecteert. De informatie kan ook nooit meer veranderen. CD-R’s hebben een weerkaatsend oppervlak waarin gaatjes gebrand worden die nadien opnieuw uitgelezen kunnen worden. The CD lezer detecteert dan de ‘hoogtes en ‘laagtes’ net zoals bij een CD-ROM.We raden u sterk aan om voor de aanmaak van uw master CD enkel CD-R’s te gebruiken van een bekende CD fabrikant zoals TDK, Sony, Taiyo Yuden,…

naar boven

  • CD-ROM’s en CD-R’s functioneren op identieke manier in een CD-lezer.Meestal worden CD-ROM’s gebruikt wanneer meer dan 300 kopies nodig zijn (= CD en CD-Rom replicatie = persen van CD’s).Voor minder dan 300 copies worden dan weer CD-R ‘s gebruikt (= CD en CD-R duplicatie = branden van CD’s en CD-Roms).CD en CD-Rom replicatie (= CD en CD-Roms persen) is minder duur doordat het proces volledig geautomatiseerd kan worden, maar de opstartkost (CD-mastering) is veel hoger dan voor CD duplikatie en CD-R duplikatie.

naar boven

  • Glass Mastering is het eerste onderdeel van het proces om de metalen ‘stamper’ te produceren. Die wordt gebruikt in de spuitmachines om de CD ‘s en DVD ‘s te produceren. De data worden in een glazen oppervlak gereproduceerd waarvan vervolgens een nikkelen kopie gemaakt wordt: de stamper.

naar boven

  • Authoring is de naam van het proces waarmee de data in een formaat omgezet worden dat leesbaar is door een CD drive. Diegene die de CD creëert kan beschikken over de nodige software om die omzetting uit te voeren. Bijvoorbeeld, indien je iets wil zoeken op de CD moet de ‘auteur’ niet alleen de data op de CD plaatsen, maar ook de software toepassing om die opzoeking mogelijk te maken. Zulke toepassingen kan u zelf ontwikkelen of uitbesteden aan specialisten in dat domein.

naar boven

 • CD en CD-ROM Duplikatie (CD branden) is het proces waarbij lasers zogenaamde ‘pits’ branden in één van de lagen waaruit de CD-R is samengesteld. Branden is dus ook het proces dat toegepast wordt in alle PC’s die met zo’n drive uitgerust zijn. Meer informatie over het dupliceren van CD-ROMs en CD’s vindt u bij CD DuplicatieCD en CD-ROM Replicatie daarentegen vertrekt van het ‘spuiten’ van polycarbonaten in een mal, gevolgd door het ‘persen‘ van ‘pits’ (nullen en eentjes) in de gegoten vorm. Meer informatie vindt u bij CD Replicatie.

 

Vragen en antwoorden ivm over het repliceren en dupliceren van DVD’s vindt u hier!

naar boven