Scherpe prijzen, topkwaliteit en snel geleverd! Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan.

Blu-Ray ™

Geschiedenis

Na een lange competitieve strijd die tussen 1995 en 2008 werd gestreden tussen Blu-Ray en HD-DVD (High-Definition DVD), twee formaten die poogden de opvolger te worden voor het DVD-formaat, werd Blu-Ray als sterkste verkozen als het nieuwe standaard opslagmedium dat een nieuwe revolutie in de wereld van de optische gegevensdragers zou inluiden.

Kenmerken

De kortere golflengte van de blauwe laserstraal waarmee Blu-Ray discs worden geschreven maken het het mogelijk om informatie compacter op te slaan zodat meer informatie op eenzelfde schijf kan worden opgeslaan. De rode laserstraal waarmee DVD’s worden geschreven kan niet op dezelfde compacte manier data wegschrijven.

Een Blu-Raydisc met een enkele datalaag heeft een opslagcapaciteit van 25 GB, wat overeenkomt met zo’n twee uur HDTV-video met een bandbreedte van 36 à 72 Mbps. Bovendien kunnen net zoals bij DVD’s, de voorganger van Blu-Ray, verscheidene lagen bovenop elkaar worden geschreven zodat momenteel reeds op één enkele Blu-Ray disc meer dan 150 GB kan worden opgeslaan.
In de toekomst zullen Blu-Ray discs verkrijgbaar zijn met een capaciteit van maar liefst 250 Gigabyte tot 1 Terrabyte.

Blu-Rayfilms kunnen worden afgespeeld op Blu-Rayspelers en Sony’s Playstation 3. Beide toestellen ondersteunen alle HD-formaten (480p/i, 720p en 1080i/p).
Blu-Ray films kunnen afgespeeld worden op gewone tv’s (Standard-definition van 625 beeldlijnen), maar wanneer je van het HD-beeld wenst te kunnen genieten dient u ofwel te beschikken over een tv-toestel dat HD-Ready is en daarmee beelden met een kwaliteit tot 1080i kan weergeven ofwel over een Full HD-tv dat de Full HD 1080p-kwaliteit kan weergeven zodat u tot vijfmaal meer details ziet dan op een standaard tv-toestel!

Dankzij Blu-Ray geniet je van een scherper en contrastrijker beeld, rijkere kleuren en een levensechte kijkervaring. Bovendien biedt Blu-ray Disc ook nog eens een zuiver en breed geluid dat niet is gecomprimeerd. Mooi meegenomen is dat je op Blu-ray afspeelapparatuur tevens je DVD-collectie kunt afspelen.

Persen van Blu-Ray discs

Fabricage van Blu-Ray discs

Heeft u een High-Definition videoproductie die u wenst te laten produceren in een oplage vanaf 1.000 exemplaren, dan kan u bij ons terecht voor het persen van uw Blu-Ray project.

Voor meer vragen omtrent onze Blu Ray producties kan u ons contacteren op ons telefoonnummer +32 (0)16 89 37 35 of per email via ons contactformulier.

naar boven